Diverse combinaties met ruwe natuursteen grafmonumenten


Ruwe grafsteen

Combinaties met ruwe grafstenen en andere materialen

Wanneer u op zoek bent naar een grafsteen is de keuze erg ruim. Veelal wordt er tegenwoordig gekozen voor een natuurlijk grafmonument. Een ruwe natuursteen grafsteen is hier erg geschikt voor. De ruwe steen fungeert als basis en vaak ook als tekstplaat. Naast de ruwe steen heeft het monument vaak een omranding. De omranding kan worden gemaakt van diverse materialen. Er zijn veel combinatie mogelijkheden met een ruwe natuursteen. Combinaties met andere materialen voor de omranding, maar ook voor personaliseren van o.a. de tekst op de ruwe steen.

Op deze pagina kunt u de diverse mogelijkheden bekijken van combinatie mogelijkheden met een ruwe grafsteen. Er zijn nog veel meer opties mogelijk, maar zo krijgt u alvast een indruk. Wanneer u zelf ideeën of wensen heeft over een bepaalde combinatie, bespreek dit met ons. We denken graag met u mee.

Voorbeelden van omrandingen bij ruwe grafstenen*:

Combineren met flagstones

Ruwe grafsteen R125

Deze ruwe grafsteen is gecombineerd met een omranding gemaakt van ruwe flagstones in hetzelfde materiaal natuursteen als de ruwe grafsteen.

Combinatie met een zerk

Ruwe graf steen

Een ruwe grafsteen geplaatst op een granieten zerk (gepolijst). In de zerk is een tuinuitsparing gemaakt voor bloemen en/of planten.

Combinatie monoliet

Ruwe grafsteen met monoliet

Deze Franse leisteen met een omranding van monoliet. Binnenin opgevuld met versteend hout. De Frans lei heeft veelal een wat moderne uitstraling. Ook mooi te combineren met Corten-staal.

Combinatie graniet

Ruwe grafsteen met graniet

Deze ruwe grafsteen heeft een omranding van geschuurd (ruw) graniet. Graniet kan je bewerken in ieder gewenste vorm. In de omranding is ruimte gemaakt voor een tuingedeelte en een drinkbakje voor vogels.

Granieten omranding met afdekplaat

Ruwe grafsteen met afdekplaat

Deze ruwe grafsteen is geplaatst op een omranding met een granieten afdekplaat. Zo kan je veel contract creëren tussen de verschillende materialen.

* Dit is slechts een selectie, er zijn nog vele meerdere mogelijkheden. Bekijk ook onze voorbeelden pagina of kom langs in Voorthuizen in onze gedenkhof!

Het persoonlijk maken van een ruwe grafsteen

Het personaliseren van een grafsteen is erg belangrijk. Er zijn steeds meer mogelijkheden op het gebied van personaliseren. Bij de keuze voor een ruwe natuursteen grafsteen heeft u gekozen voor een natuurlijk grafmonument. Wel is het mogelijk juist moderne of strakke elementen in dit monument te verwerken.

Zie het voorbeeld hiernaast waar gekozen is voor een bronzen tekstplaatje. Deze tekstplaatjes zijn ook verkrijgbaar in o.a. aluminium of cortenstaal. Net wat u wenst. Ook kan er gebruik gemaakt worden van losse aluminium of bronzen letters of ornamenten op het monument om tekst of symbolen te plaatsen. Een derde mogelijkheid is om de ruwe grafsteen te voorzien van gravures (zandstralen) waarmee de steen een eigen en persoonlijk tintje krijgt.

Hieronder vindt u een aantal opties voor het personaliseren:

Ruwe grafsteen R83

Diverse bronzen en aluminium letters

Letters grafstenen

Bronzen en aluminium ornamenten

Ornamanten op grafstenen

Diverse tekstplaatjes

Tekstplaatjes grafstenen

Contact?

Wanneer u vragen heeft over wat de mogelijkheden zijn betreft combineren en samenstellen van een ruwe natuurstenen grafmonument, neem dan contact met ons op.  Wij vertellen u graag meer over de diverse opties.

Ook bent u van harte welkom in Voorthuizen. In onze gedenkhof met tuinen en toonzaal kunt u diverse voorbeelden bekijken en u laten inspireren.

Klant contact ruwe grafstenen